Alla inlägg under juli 2009

Av Yvonne Söder - 9 juli 2009 20:43

det vet Ni som känner mig! Det är viktigt för mig att ibland "gå in i mig själv" ett tag för att "städa upp på kontoret". *ler* Ja, men så är det. Under den tiden (brukar vara några dagar) vill jag inte ens svara i telefonen och kan bli jätteirri på småsaker som "stör" mig i min "städning...... tex de som ringer och ringer och ringer istf att skicka ett mail eller ett mess.


Jag behöver den här tiden för att lägga saker och ting på plats:

VAD ska jag fokusera på? Vad är viktigt NU? Vad är viktigt för Malin? Och hur kan JAG hjälpa henne? Vad kan JAG göra för Nathalie så hon mår bättre?  Och så till sist vad kan jag göra för mig själv så jag mår bra och ORKAR vara till hjälp?

Lite som flygvärdinnan visar inför flygningen:

Mamma tar syrgasen först! och ger sedan till barnet! Tänkvärt!


Jon flyttade i dag till Strokerehab, han måste tyvärr vara bland "gamlingarna" i två veckor för den rätta avdelningen på Ulleråker är stängd! Han ska försöka få komma hem på permission någon dag i helgen. Låter inte det underbart? Efter bara en månad?


Trots allt MÅSTE vardagen rulla på. Idag lämnade jag in bilen för jag har tappat vindrutetorkaren på förarsidan.... hur kul var det?

Betalade en försenad räkning, tvätta en maskin, duscha, laga mat, dammsuga (4 hundar hårar lite). Annars har jag haft en ganska passiv dag fram till att jag hämtade lillan på dagis 15.30 Det har varit SÅ skönt, jag tände ljus och stickade lite, löste korsord och lyssnade på cd-boken. Sköööööönt! mellan de vardagliga sysslorna alltså *ler*.

Den värsta spänningen har släppt i bröstryggen, tack Jeppe. Men lederna gillar inte detta lågtryck!


Hundarna vet hur man ska göra! Det här var i måndags!
Av Yvonne Söder - 8 juli 2009 19:24

Jag har känt mig så ledsen några dagar, trots mina UNDERBARA grannar/vänner som både ger mig massage, omtanke och medkänsla. I dag kom grannarna Lotta & Per (de som var med och skottade snö) in med en otrolig fredskalla till både mig och Malin. Dagen efter massagen hade jag nackspärr! hur skönt var det? Men massören varnade mig:

-Hata inte mig imorgon! sa han. Och så var det, men idag känns det mycket bättre. Efter regn kommer solsken?

Näe, jag har känt mig så ledsen. Så otroligt tung i bröstet och hjärtat. Tankar som: kommer Malin att få tillbaka sin man? Kommer han att bli som "vanligt" igen? Dagarna går i ett men det är jobbigt att vara inne i en massa rutiner man inte är van vid. Lillan sover hos mig och ska nattas, Lillan ska upp och ha frukost, kläs på, kammas och tas till dagis. Sedan ska hundarna ut. Efter det hämtar jag Malins hundar. Idag var Morris här och klippte sig och när han var klar hade jag en läkartid för att få lite mer medicin. Jag har ju tills nu klarat mig på min "gamla" ranson men nu behövs lite mer stöd.

Läkaren, tog sig verkligen tid och lyssnade och vi gjorde upp en plan på medicinering framöver. Det var han som konstaterade Jons fel på hjärtat så han ville givetvis höra hur det gått......så var det dags att gråta en stund igen. När jag var klar hos E var det hem och sätta på lite kaffe för Malin kom hit samtidigt. Malin hämtar lillan från dagis och sedan lagar vi middag. Nu har alla åkt hem och jag får en stund för mig själv. Ska stänga av telefonen och sätta mig att sortera pappersfoton och fortsätta lyssna på cd-boken: Ett snyggt lik, av Peter James. Lyssnansvärd. Sen ska jag gå en prommis med dogsen. Jag har alltid haft ett stort behov av att vara för mig själv så det här är en omställning. Har ni svårt att nå mig på telefonen har ni förklaringen ovan! Men skicka mail!


God kväll på er alla underbara, omtänksamma människor!

Tack Sune för lite värmande ord i väntrummet!

Av Yvonne Söder - 6 juli 2009 18:50

Brukar vara tråkiga men inte dessa!


I kväll har jag en tid kl 20 för massage, jag har efter flera veckors oro fått spänningar i min redan onda nacke/rygg och det hade grannen Helena sett och bokade tid för mig hos "sin" massör. Ska bli såååååååå skönt. I natt hade jag frossa så jag sov under 3 täcken. När jag vaknade och skulle gå på toa var det nästan så jag valde att kissa i sängen, så frös jag! Ingen annan förklaring än att det är spänningar i kroppen som ställer till det. Dessutom ska Helena vara barnvakt under tiden jag får massage, för lillan sover här i natt. Malin och Jon ska träffa logopeden i morgon bitti, fattar inte varför de nästan bara har tider tidigt på morgonen? Har det nåt med träningen att göra? Att man är mest alert på morgonen? Vet inte.


I morgon har jag en tid hos frissan kl 12, det är redan betalt sa sonen i ett telefonsamtal idag.....Vad säger ni om det? Vilken lyx va? två behandlingar utan att behöva betala.


Jon jobbar på, det är gå, skriv och talträning och så klart så är det ena dan bra och andra dan mindre bra, men så är det ju i livet i normala fall också. Han är nedstämd och min personliga uppfattning om det är positivt, för det betyder att han förstår vilken situtation han sitter i och blir ledsen för det. Förstår Ni hur jag menar? Att det är bra att han förstår! Då är inte hjärnan förstörd. Usch det blev lite krångligt men jag tror ni förstår.

Av Yvonne Söder - 5 juli 2009 20:52

Jag ställer mig frågan eftersom jag vid ett flertal tillfällen sett min egen ras, dvärgschnauzer så förskräckligt trimmade eller för den delen klippta och det på ett RIKTIGT TRIM. Men betalat dyrt har de fått gjort! Undermåligt utförda trimningar till hutlösa priser. Allt mellan 500-850:- kronor. Mellan 45 minuter till 6 timmar inlämnade på trimmet. Och när de hämtar hunden undrar ägaren vad de gjort? Ja, det kan man undra? Hur hinna en trimning på 45 minuter? Det säger sig själv hur det blir och 6 timmar, var har hunden suttit då? I en bur? Ingen har fått betala under 500:-

De som jag sett klippta (med maskin) ser bedrövliga ut! De klipper bort luggen, rakar benen! Behåller hårlängden på svansen och klipper skägget lite hur som helst eller inte alls. Och även här till fantasipriser för ett jobb som tar ca en timme inklusive bad! Som för övrigt sällan erbjuds. Ska inte det ingå? Att jag får tillbaka min hund ren och fin? 

En del av dem som varit inlämnade för trimning har sett bedrövliga ut! För lite eller dåligt ryckt, Ingen eller dåligt kammad underull "glömda öron", taskigt klippta ben och/eller skägg. Hackig rakning på bröst och rumpa, rakat huvud! Ingen badning! och sedan är det bara att hysta fram ett FLERTAL hundralappar!

Jag VET att jag sticker ut hakan rejält men jag tycker det är för j-igt att de skörtar upp hundägarna på det här viset för att det finns möjlighet. Det finns för få trimmare helt enkelt! Vill du ställa ut din hund och få hjälp med trimningen slutar utställningskarriären med att "det blir för dyrt med trimningen" för då ska de lämnas in flera ggr och för dyra pengar. Ja, jag vet att det krävs mycket jobb med en utställningspäls. Men det känns som om de "passar på" att pungslå kunden. Det finns ett uttryck som passar bra:

-tillgång och efterfrågan- Just det! Efterfrågan på trimmare är stor och tillgången är liten därav de "uppkomlingar" som gör urusla jobb och passar på att göra storkovan.


Och Ni som är uppfödare: försök att hjälpa Era valpköpare. Om Ni inte själva har tid så försök att hålla kurser och LÄR DEM GRUNDERNA, de som vill ha en trevligt trimmad dvärgschnauzer. Givetvis mot betalning. Jag har sett FÖR många "fult trimmade" för FÖR dyra pengar och fått FÖR många telefonsamtal från ledsna valpköpare för att kunna vara tyst!



Av Yvonne Söder - 4 juli 2009 13:52

är det inte bara jag som tycker....jag åkte hem i torsdags natt. Från Örebro var det mycket trafik av raggare, de har ju sin årliga träff i Västerås denna helg. Men hallå!!!! Raggarna på "min tid" var inte så snorfulla och oborstade! Jo, visst fanns de men här var de mer regel än undantag! Fy f-n vilka äckliga karlar jag såg! Nästan nakna i bara kalsonger stod de och pissade var som helst! Blähhh! För att inte tala om hur det gick till i de öppna bilarna man passerade på E18....tur att man inte är så buskablyg.


När vi kom hem visste hundarna inte hur fort de skulle komma in i huset, de gnydde och sprang runt och kollade. Fredag hämtade jag lillan på dagis och det första jag fick göra var att steka pannkakor på de berömda Brobyäggen...Lilla gumman, hon blev så glad när jag kom.


Jon stabiliserar sig för varje dag men är dock kvar på hjärtintensiven. Talet kommer mer och mer men det kommer att ta tid. Han är uppe och går korta sträckor och sjukgymnasten sade att han går bra för att vara strokepatient. Han går på hela foten! Tänk vad lite som behövs för att man ska bli glad. Mina självsprickor på fingrarna är en fjärt i universum nu mera.


Här kommer en bild från i går kväll, innan Malin kom och hämtade hundarna. Lillan gick det inte att få hem, hon SKULLE sova hos mormor.

Ser Du att Ella har Pia som huvudkudde?

Ha en skön helg, ta hand om Er och värdera varandra!




Av Yvonne Söder - 2 juli 2009 16:43

Ja, så har tre veckor gått, och så fort sen! Men det är klart det har varit mycket att dona med. Har väl aldrig suttit så mycket vid datorn här nere?

Idag har jag tvättat och packat bilen, det är ju två stora hundar som ska med hem också. De får ligga i baksätet, tyvärr kan jag inte göra på nåt annat sätt. Det är krasst sett dem eller jag vid en eventuell olycka, Gud förbjude. Lägger jag dem längst bak har jag inte transportskydd för resväskor och annat. Det går säkert bra! Nu får det väl räcka med elände för er, som min kära vän/valpköpare Viveka sa på telefon idag. *kram*

Här åskar det som bara den och luften står helt stilla. +32 grader i skuggan. Jag är alldeles röd i fejan och svettig som aldrig förr. Efter utfordringen av hundarna 15 st! ska jag in i duschen och väntar sedan på att Lennart kommer hem. HAHAHA det lät väl bra, nu när Chottis är borta HAHAHA jag menar givetvis så jag kan åka hem.

Kram till er alla och åter till vardagen, nja inte riktigt men hem i alla fall. Jag längtar så otroligt efter Malin och givetvis lillan, som ska få Brobypannkakor i morgon efter dagis.

Hej då Klas! och tack för denna gång!

Av Yvonne Söder - 1 juli 2009 11:17

Rapport från Jon, han är stabil, febern har lagt sig och han gick och stängde av tv:n själv på rummet igår....Man blir bara så glad! Men fortsätter att hålla tummar, tassar och tår gör i alla fall jag. 


&&&&&&&&&&&&&&&


Kamptrasetipset fick jag av Salukin Enya idag.....jag är i köket, de små hundarna är med mig och de stora är ute. Enya kommer galopperandes genom trädgården och efter har hon först Sting (bordercollie) sen Ella (Dobben). Enya har något i munnen som hon vill ha för sig själv så hon ökar takten. Då genskjuter Sting henne och får tag på andra änden av det hon har.... MIN BEHÅ!!!!! NEEEEEEJJJJ!!!

Jag rusar ut och det tycker Enya är skitkul. Hon sätter ännu mer fart och jag stannar och tänker: Lugn nu Yvonne, jag gör min röst så mild så mild och ropar in henne. Hon släpper behån på vägen och Sting tar tillfället! Honom skriker jag STANNA till och behån är min igen.

Ett litet litet hål i ena kupan, det lönar sig att köpa kvalitét alltså!

Roligt hade de och det får jag väl bjuda på!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards