Alla inlägg den 5 juli 2009

Av Yvonne Söder - 5 juli 2009 20:52

Jag ställer mig frågan eftersom jag vid ett flertal tillfällen sett min egen ras, dvärgschnauzer så förskräckligt trimmade eller för den delen klippta och det på ett RIKTIGT TRIM. Men betalat dyrt har de fått gjort! Undermåligt utförda trimningar till hutlösa priser. Allt mellan 500-850:- kronor. Mellan 45 minuter till 6 timmar inlämnade på trimmet. Och när de hämtar hunden undrar ägaren vad de gjort? Ja, det kan man undra? Hur hinna en trimning på 45 minuter? Det säger sig själv hur det blir och 6 timmar, var har hunden suttit då? I en bur? Ingen har fått betala under 500:-

De som jag sett klippta (med maskin) ser bedrövliga ut! De klipper bort luggen, rakar benen! Behåller hårlängden på svansen och klipper skägget lite hur som helst eller inte alls. Och även här till fantasipriser för ett jobb som tar ca en timme inklusive bad! Som för övrigt sällan erbjuds. Ska inte det ingå? Att jag får tillbaka min hund ren och fin? 

En del av dem som varit inlämnade för trimning har sett bedrövliga ut! För lite eller dåligt ryckt, Ingen eller dåligt kammad underull "glömda öron", taskigt klippta ben och/eller skägg. Hackig rakning på bröst och rumpa, rakat huvud! Ingen badning! och sedan är det bara att hysta fram ett FLERTAL hundralappar!

Jag VET att jag sticker ut hakan rejält men jag tycker det är för j-igt att de skörtar upp hundägarna på det här viset för att det finns möjlighet. Det finns för få trimmare helt enkelt! Vill du ställa ut din hund och få hjälp med trimningen slutar utställningskarriären med att "det blir för dyrt med trimningen" för då ska de lämnas in flera ggr och för dyra pengar. Ja, jag vet att det krävs mycket jobb med en utställningspäls. Men det känns som om de "passar på" att pungslå kunden. Det finns ett uttryck som passar bra:

-tillgång och efterfrågan- Just det! Efterfrågan på trimmare är stor och tillgången är liten därav de "uppkomlingar" som gör urusla jobb och passar på att göra storkovan.


Och Ni som är uppfödare: försök att hjälpa Era valpköpare. Om Ni inte själva har tid så försök att hålla kurser och LÄR DEM GRUNDERNA, de som vill ha en trevligt trimmad dvärgschnauzer. Givetvis mot betalning. Jag har sett FÖR många "fult trimmade" för FÖR dyra pengar och fått FÖR många telefonsamtal från ledsna valpköpare för att kunna vara tyst!



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards