Alla inlägg under juli 2008

Av Yvonne Söder - 25 juli 2008 14:22

Hahaha nu trodde ni nog nåt annat! *smile*

Nej, det var en riktig fladdermus i vattenhinken som jag diskar ur vattenskålarna i, hos marsvinen. Det kändes som ett uppblött löv när jag diskade ur en skål och jag skulle precis ta tag om det och skicka ut det ur hinken då jag såg små fötter frenetiskt simma. Jag hällde ut hinken i buskarna och den kravlade iväg. Jag tror faktiskt att jag räddade livet på den, för den var ju helt blöt och kunde inte komma upp ur hinken. När jag skulle ansluta slangen för att ge vatten till fåren hittade jag en padda simmandes i en hink som stod där. De är törstiga alla djuren nu när det är så varmt!

Häromdagen när jag skulle fylla på vatten till grisarna var hinken tom och på botten satt en padda! Stor som min knytnäve. Jag var då tvungen att klättra över och vicka ur hinken. När jag var över på andra sidan upptäckte jag att jag hade ju satt fast hinken för att de inte skulle leka med den om dagarna. Det var bara att klättra tillbaka igen och lossa på spännbanden. Över igen och släppa ut den stackaren. Bara den övningen är förenad med livsfara när det är jag som ska utföra den, smidig som ett kylskåp?

Med värmen kommer även bromsar, de tar ju stora köttstycken! Ovanför kossorna i hagen här bredvid surrar det ordentligt, av både flugor och bromsar. Det ser ut som hela svärmar av små gråsparvar. Stackarna!

Tjuren i mitten är så ståtlig! Där ligger han bland sina kor och kalvar. De är av rasen Hereford, köttdjur.

Av Yvonne Söder - 22 juli 2008 22:00

Ja, det tycker jag faktiskt! Att Ni inte skriver några rader i gästboken eller ger en kommentar i bloggen när Ni är där!

Det är ju hur kul som helst att få en åsikt! bra eller dålig!

Idag ska jag blanda och ge:

Varför tjänar jag 23 tusen på att köpa en BMW för 255 tusen? I reklamen säger de så men jag har ju inga 255 tusen och än mindre är jag betjänt av att låna dessa för att "tjäna" 23 tusen????  är jag ett dumhuvud eller?

Varför viftar jag som en galning när en mygga kommer på kvällen när jag lagt mig? Jag äter allergimedicin på sommaren så jag får inte ETT enda myggbett. Men ändå blir jag helt galen av ljudet: iiiiiiiiiiiiiiii   iiiiiiiiiiii och så blir det plötsligt tyst........ Jag fäktar hysteriskt med armarna och täcket och det börjar igen iiiiiiiiiiiiii.

Varför går mina hundar IN och dricker vatten när det finns en stor skål ute som dessutom står i skuggan. Det är likadant här i Värmland. När alla hundar varit ute går de raka vägen fram till vattenskålen, de står till och med i kö! Trots att vattnet ute är svalare?

Varför är det ok att kasta fimpar på marken var som helst? Jag anser att det är precis samma "skräp" som ett kolapapper! Men det är helt vedertaget att fimpa där du står. Om jag skalade en kola och släppte papperet rätt ner på backen skulle jag nog få en och annan blick! Såg du? kärringen bara släppte kolapapperet på gatan!!! fy f-n va fräckt! Men inte om jag fimpade! Underligt!

Varför är det ok (för en del) män att gå med bar överkropp i en matbutik? Osmakligt! tycker iaf jag. Även om det var en "läckerbit" vill jag inte ha honom avklädd DÄR! Bland maten, jag undrar varför jag tycker det är så osmakligt? Men JAG kanske skulle prova! Jag går med bar överkropp in på ICA i Nybble och handlar en limpa, leverpastej en mjölk och tidningen. Är det OK??? va? va? nähä? och VARFÖR INTE? Om jag får fråga? Jämlikheten då? 

Varför är det ingen som vet svaret på frågan tidigare? Varför det översätts Peking i Sverige när det heter Beijing?

Skärpning! Vakna upp semesterfolket!

Sådana här små sötenosar fanns i lördags morse!




Av Yvonne Söder - 20 juli 2008 21:54

Jag som är van vid små hundar! säger bara: SUCK! Den här graciösa hunden når hur långt som helst. Och dessutom är hon så tyst och smidig så jag hör henne inte. Ni som inte vet så är jag "kennelflicka" i Värmland och där har de en Saluki. En morgon gör jag två ostmackor, ställer tallriken på bordet vid tv:n och går tillbaka för att hämta kaffet. När jag sätter mig och tar en tugga av mackan är osten borta. Inget mer!!! Mackorna låg där de skulle men utan ost. Först tänker jag: glömde jag att lägga på osten? men sen ser jag en hund (dvärgschnauzer) som ser väldigt skyldig ut så jag morrar: VAD HAR DU GJORT???? stackars Ellen. En dag hittar jag inte min Mp3-spelare, jag VET att jag lade den på köksbordet när det ringde. Men den var spårlöst borta. Ni vet, man blir så där manisk! Jag letade överallt där jag tex aldrig skulle lägga den, men bara för att man inte tror på sig själv. Jag tog fram 2 bullar ur frysen till eftermiddagskaffet en dag och lade dem på en tallrik bredvid kaffekoppen. När jag varit på toa är bullarna borta?????? men, tog jag fram några bullar? Barn/kompostgrindar för en Saluki? skämtar ni? *asg* de hoppar över dem lätt som en plätt. Och dessutom otroligt tyst. En dag var det väldigt åskkvavt och varmt ute så jag öppnade fönstret på lilla toan för att få genomströmning i huset. När jag kommer in på toan är toarullen i tusen bitar???? HUR gick det till???  rullen står ju på handfatet? En liten påse står på köksbordet med min stickning i. MITT PÅ BORDET! när jag kommer in i köket ligger stickningen i soffan på andra sidan köket! Påsen står helt intakt kvar mitt på bordet! Då hittar jag min Mp3-spelare, eller rättare sagt jag ser ena öronploppen vid en av kuddarna. Resten ligger bakom soffan tillsammans med 2 bullpapper. Nu har jag i alla fall hittat spelaren och fått en klar insikt om att jag inte passar för en så stor hundras. Men jag kan inte säga annat än att hon är väldigt trevlig! *ler*

Jag har då hellre en hund som tar snus än snor!

(bilden lånad av www.hundmando.com)

Av Yvonne Söder - 18 juli 2008 20:43

Tsatsikin, bearnaissåsen & lammkotletterna är slut! och Lennart är på Kreta! hur ska jag klara mig en vecka till? Visst är det honom och även Chottis väl unt att få åka på semester! men han kunde gjort lite mer *ler*

Jag kan inte hålla mig från bloggen utan måste skriva några rader. Jag är ju som sagt på en gård i Värmlandsskogarna. De har grisar, får, höns, kaniner, marsvin, katter och hundar. Idag har jag tex parat två hundar! efter det är hanen superkär i mig! han var lite si och så med att komma när jag ropade men nu kommer han som ett skott! *asg* han tror nog att han ska få mer rajraj. Mitt under parningen kom Glassbilen upp på gårdsplanen. Tadadadada, tadadadada, dada dada dada!

Alla började skälla! där satt jag på golvet med hundar som satt fast. TYPISKT! ELLER HUR? inte så bra att vråla: TYYYYYYSTAAAAAA!!!

Jag har varit i Kristinehamn idag, var tvungen att gå på Apoteket. Där var typ hela stan! Jag undrade för mig själv om man blir mer sjuk på semestern men sen hörde jag att det var barnbidrag & pensionsutbet.datum idag. Jaha! Men i Värmland låter det som på ett kafferep inne på Apoteket när det är mycket folk!

Jag surfade lite i går kväll och såg då en uppfödare som chipsmärkte hundar! hur f-n går det till? Stämplar han eller kanske bränner in ett märke i örat som ser ut som Estrella eller OLW? eller som ett räfflat chips *asg* förlåt men jag är lite av en riktig syföreningsordförade: alltså märker jag ord. Men jag har alltid varit bra på svenska och så även dottern som kallar sig själv "svenskläraren" när hon har något att anmärka på.

Så då kan vi konstatera att det heter att Chipmärka när man sätter in ett datachip i hunden. That´s it!

När jag ändå är i farten så såg jag ett tv-program om Kina igår. Där sa alla i programmet: Beijing men det översattes till svenska som Peking. Varför? nån som vet? Inte jag i alla fall. Om det heter Beijing på engelska, franska och kinesiska heter det väl det på svenska också?

Ha det nu fortsatt skönt alla vänner, jag kommer snart igen.

Så här dags på året brukar jag vara någonstans där det ser ut så här!


 



Av Yvonne Söder - 15 juli 2008 20:25

Ja det återstår att se *ler* Jag ska vara kennelflicka i två veckor. Det är många dvärgschnauzer (jag har ju två med mig) 2 Border Collies, 1 Saluki, kaniner, marsvin, höns, får och grisar..... jag vet nog inte vad jag givit mig in på.

Sen var det visst någon tik som skulle paras också. Jag tänker så här: Yvonne, ta det som en erfarenhet!

Sen måste jag erkänna att de här veckorna varje år får mig att begränsa mitt eget hundantal. *skrattar* Ni kan ju tänka er själv att komma hem till sitt lilla käll med bara 2 hundar. Och inte ens några dammråttor för de har jag just städat bort och min väninna kommer säkert att städa efter sig. Hur tyst och lugnt blir inte det? Då lägger sig hundköparsuget för ett tag.

Jag tycker om att åka dit, har nu gjort det flera år i rad. Jag behöver ju bara se till djuren och inget annat. Alltså kan jag utan dåligt samvete sitta framför tv:n (parabol med massor av filmkanaler) en hel dag om jag vill. Eller sitta ute i trädgården och läsa och fika hela dan. Så jag skojar lite när jag sätter ett frågetecken efter semester.

Jag har lånat ut mitt lilla radhus till en väninna som bor i stan. Hon ville bo på landet sa hon och det passar ju bra att hon ser till posten och blommorna. Hon kommer att bli så förtjust i lilla Alunda att hon snart flyttar hit tror jag. Vem vill bo i stan? efter att suttit på min altan en ljuvlig sommarkväll? Nej, just det.

Ha det nu så bra alla, för jag ska försöka ta semester från datorn också.......jo, visst åker den med, men jag är verkligen i Värmlandsskogarna så jag vet inte hur det går med det mobila bredbandet. Det visar sig! Eller hur?

Undrar var hon har näsan? *asg*


Av Yvonne Söder - 14 juli 2008 08:30

Japp, då har jag drömt igen. Det här var några dagar sedan men eftersom jag varit uppe sedan 05.20 idag för Ellen tror hon ska ha valpar (skendräktig hund) och mår illa idag. Nedkomsten är således nära......*suck*, så ville jag göra något för att inte dimpa ner i bingen igen. På med hurran och sätter mig vid datorn.Nu till drömmen:

Malin, (dottern) hennes kompis Maria och jag skulle delta i en gräsklippartävling. Nänänä inte som Ni tror! Åkgräsklippare, va? nejnejnej, den där gammaldags bensindrivna som man får dra igång med ett snöre och som inte går själv. Jag har fått en av min svärson till min lilla plätt, för han själv har en åkare till sina 5 tusen kvadrat eller nåt sånt. Jag har väl en så där 150 kvadrat. *ler*

Klipparen har fel på höger framhjul, det balanserar inte med de andra så den går lite trögt. Därför kände jag att det här var en riktig utmaning att delta i tävlingen. Malin och jag gick i väg före tävlingen och tittade på försäljarnas utbud. Jag skulle väl se om jag hittade nån hundkorg och dottern kanske ett hästtäcke. *asg*

När vi kommer tillbaka är det prisutdelning!!! va f-n!!! vi har missat tävlingen!!! Maria däremot är placerad och har som vinst fått: ett hopphinder till hunden (i trä som på apellen), en stor säck hundmat, stora rostfria skålar och mycket mycket mer.

Snopet? ja, men som tur var vaknade jag sedan och kunde leva med det. 

Framgår det att det haglar i min fantastiska trädgård!

Av Yvonne Söder - 11 juli 2008 20:07

Ibland skulle man inte gå ur sängen....

I morse vaknar jag av att Ellen börjar kräkas i min säng. Jag försöker komma ur min kokong och kasta ner henne på golvet för jag bytte lakan igår. Väl nere på golvet ställer hon sig givetvis på mattan och kräks galla. Jag kanske ska lägg in en liten kvällsmacka till henne? Jag går upp och duschar av mattan och sätter på kaffe. Fikar och ser på nyheterna, jamen va kul. Bara en massa trams från politikerveckan i Almedalen. Bullshit! och dessutom tråkigt. Jag gör iordning hundmaten. På diskbänken står en glasskål med några vindruvor i som inte ser så roliga ut så jag tar skålen och ska slänga druvorna i soporna. Då tappar jag skålen. Den EXPLODERAR!!! tio miljoner glasbitar över köket! Jag är barfota och har två hundar bakom mig som är superhungriga. En hund under vardera arm och ett jättekliv ut i matrummet. Slänger in hundarna i lilla rummet och tar på tofflorna. Jag tänkte sopa upp det värsta först innan jag dammsög men glasbitarna liksom fastnade i golvet. Hämtar dammsugaren och börjar. Det hade spridit sig ut i hallen, matrummet, sopskåpet och under spis och kyl. Efter dammsugning tog jag en gammal handduk och blötte och torkade golvet, den fick fint "glitter" på sig. Fy f-n säger jag bara. LIVSFARLIGT!

Jag tog alla skålar jag ägde av samma sort och slängde. Ja, givetvis i en kasse som jag ska åka till sopstationen med nästa vecka.

Nej, det går ju inte då är jag ju kennelflicka på Kennel Chottans! Visstja. Och jag får väl betala för att vara där den här gången för hon vann så mycket på WDS. *asg*

Hundarna får sin mat och vi går ut en promenad. När vi är halvvägs blir jag b-nödig. Hur kul är det? Kniiiiiip. Fy vad jobbigt det var. Och att skynda på Elsa är som att skynda på Nathalie (barnbarnet) hon ska ju kolla och lukta på ALLT! måste jag gå in i skogen? neeeeeeej jag vägrar. Jag lyckades hålla mig tills jag kom hem, men snäste av grannen som just hämtade sin tidning i brevlådan, och önskade mig *GODMORGON*. Jag förklarade senare varför, och det tyckte han var kul. Fö undrar jag varför grannarna ALLTID är ute när jag gör något galet? som när jag fick myrinvasion och strödde Myrr runt huset kl 7 på morgonen i bara trosor och t-shirt. Men det är en annan historia. Nu ska vi gå en promenad, ja, jag har varit på toa innan.........

Jag som kennelflicka. Gissa vad jag har i fickorna?

Av Yvonne Söder - 7 juli 2008 20:41

Älgen Ellen, Elsa Nathalie och jag var på promenad i skogen i morse. Före regnet. Plötsligt kommer Ellen rusandes till mig med svansen mellan benen och gnäller. Kan bara säga att det är väl första gången jag ser svansen så! När jag böjer mig ner och ska kolla vad som är fel, kryllar det av getingar! *mooooaaahhhh* jag är livrädd för dem.

Med darrande händer var det bara att plocka en och en som borrade sig ner i pälsen på henne. Hon gnydde men stod still. Jag vet att jag inte är allergisk så jag tänkte stick mig ni bara era j-ar. Jag plockade ett tiotal och då främst i skägget. Jag vet sedan tidigare (Elsa bajsade i ett bo när hon var ett år) att man ska leta noga för de borrar verkligen ner sig i pälsen. Tur att hon var så nytrimmad då var de lättare att se. Fy! jag var så skakis efteråt. Ellen stod kvar och bara skakade när jag började gå. Jag gick vidare för att kolla om hon skulle följa med, men hon stod kvar. Jag tog henne på armen och bar henne en bit. Satte ner henne så jag skulle se i vilket skick hon var och fick sedan bära henne en bit igen. Som jag sa så hade jag Nathalie med på promenaden, hon hade sovit här på natten. Det är väldigt viktigt för henne att hon får ALLT förklarat för sig. Att behärska sig, vara lugn och förklara varför vi måste skynda oss lite hem..... suck. Till slut stannade hon och korsade armarna över bröstet och sa:

- Jag MÅSTE INTE gå fort mojmoj, jag har silverkona på mig.......... vad säger man. Ska jag bara gå? kommer´hon efter som en valp ungefär? NEJ, inte hon inte. Jag sade mycket, mycket lent: lilla gumman *sirap* vi ska ju hem och äta upp den där hallontårtan du tyckte så mycket om i går. Muta? javisst men, NÖDEN HAR INGEN LAG.  Grannen tittade storögt på mig när jag hade en hund i famnen en grinig unge och Elsa på släptåg. Inte likt mina hundar att bli burna.

Väl hemma gick Ellen och lade sig, hon skakade men hade bra färg på tandköttet så jag var inte så orolig. De kan ju råka i chock, men eftersom jag varit med om detta tidigare vet jag att det är bara att låta dem ta det lugnt. Till slut somnade hon. Det här var vid 9 tiden och vid 13 tiden gick hon ut i trädgården och tuggade på märgben, men svansen hängde som en "vattensvans": rakt ner! Pärsen var över.

Liten tös ur F-kullen, snart är det slut med valpbilder

*skrattar*

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards