Alla inlägg under april 2009

Av Yvonne Söder - 12 april 2009 20:00

Med värmen har de kommit! Barnen, eller ska jag kalla dem ungjä-arna...och hoppar studsmatta från kl 08 på morgonen till sent på kvällen. I går var klockan 21,30 innan det blev tyst. De är MINST 5-8 stycken samtidigt på mattan och de skriker något så överjä-igt så jag blir GALEN! En dag räknade jag till 12 olika barn som var här och hoppade. Vad gör jag åt detta? någon som har ett förslag? Jag kan inte ha altandörren öppen och försöka se (höra) på tv eller än mindre radion, ja om jag har jättehög volym ja, men hur kul är det? Jag har verkligen inget emot barn som leker och stojar men att höra det här GAPANDET från morgon till kväll är inte kul. Altandörren till de som bor där mattan står är öppen! Ungarna slår sig och gråter och skriker om vartannat och INGEN!! JAG SÄGER INGEN!! VUXEN FINNS I NÄRHETEN. I dag satt jag i trädgården ca 2 timmar och det var ett j-a liv HELA tiden så till slut gick jag in. Ett par av ungarna bor inte ens på vår gata....En liten tjej på 3 var ute i morse i balettklänning och bara armar och fötter och hoppade... det var faktiskt bara +8 grader ute!

Vem bryr sig?? inte föräldrarna i alla fall.

Jag har valt att bo i radhus och då har man grannarna ganska nära, jag vet! men..... VAR ÄR DE VUXNA?????

Åhhh vad det är skönt att skriva av sig! Hoppas Ni haft en skön påsk! Kramar på ER ALLA!



Kan man bussa hunden på dem? *skrattar* önsketänkande!

Av Yvonne Söder - 10 april 2009 09:21

Först vill jag önska ALLA en Glad Påsk!


Hahaha nu undrar ni nog om rubriken men så här är det:


**Jag hade diskat järngrytan i går kväll och ställt den på sniskan på diskbänken. När jag ger Elsa sin mat, nedanför, stöter jag till grytan så den åker i golvet....alldeles bredvid henne. Tänk om den hamnat PÅ henne! den väger ju 7kg, nja.

**På morgonpromenaden är det så skönt för vi är oftast själva. De som ska till jobbet har redan rastat sina hundar och resten går lite senare. Då är det så skönt att få "släppa väder" och harkla upp hostan som samlats under natten. Men....jag ska i fortsättningen kolla bakom mig i alla fall innan jag släpper en brakare för det är LITE pinsamt när det kommer en ung kille alldeles bakom just när jag klämmer på.....äsch! det får jag bjuda på!

GODMORGON PÅ DEJ DU! NU ÄR DU VAKEN!

Huvudvärken är tillbaka så idag, trots det underbara vädret gör jag som Kronblom.....hare gött!

Av Yvonne Söder - 8 april 2009 17:27

Ja, det var just vad det var! I dag åkte jag till stället jag hittade igår, tog med dricka och påskgodis och tänkte sätta mig i lä och bara njuta när vi gått en bit. På väg dit ser jag en rörelse i gräset framför mig..... just det! En huggorm! Pia kommer i full fart bakom mig och jag tar henne i farten. Jag kan inte förstå varför jag är så rädd för när jag var liten gick min pappa och jag och tittade på "huggisarna" i slänten ner till bryggan. Jag var ALDRIG rädd! Men det var när jag var barn....

Jag hade kameran om halsen, Elsa långt bakom (hon tar sån tid på sig att lukta på allt) och Pia under armen men den smet in under ett kullfallet träd så jag lånar en bild från DN.se, Björn Sjögren har tagit bilden.



Av Yvonne Söder - 7 april 2009 20:00

Idag på eftermiddagen åkte jag upp till mitt smultronställe med dogsen men, det var så skitigt att jag avstod. Istället hittade jag en annan väg där det var helt underbart! Vi (Pia) hittade mycket älgskit på ett stället så jag undrade om det skulle kunna ligga någon där? Det var helt klart älgarnas ställe.

Här kommer några bilder!

Kompisarna!

Spanaren!

Spanaren igen....

Tjoho här kommer jag!

Av Yvonne Söder - 5 april 2009 21:03

Har just sett ett tv-program om unga och drogen GHB. Killen som det i huvudsak handlade om hade suttit 2 år i fängelse, blivit omhändertagen enligt LVM (lagen om vård av missbrukare) och suttit på behandlingshem innan han fyllde 20 år....

Hans ångest och dåliga mående dövades med piller och åter piller. Mamman kämpade förtvivlat för att få hjälp åt sin son, socialen, psyket och läkare men utan resultat. Varför?  killen skar sig och gjorde flera självmordsförsök! Jag grät för hela hans kropp skrek: HJÄLP MIG!!!!

Även om tex en missbrukare frivilligt vill operera in antabus för att komma ur sitt beroende måste han/hon ansöka om det....och vänta i månader på att socialstyrelsen och en behörig läkare på en beroendeklinik ska få tillåtelse att skriva ut receptet. Det är dessutom dyrt, flera tusen och stöds inte av högkostnadsskyddet. Jag förstår inte varför den byråkratiska gången ska va så j-a omständig? "Staten" tjänar ju massor på att det blir en missbrukare med kriminalitet och andra problem mindre att ta hand om! Tragiskt är det! När programmet var slut stod det att han var tillbaka på ett behandlingshem.......

Jag var bara tvungen att skriva av mig! Kämpa på alla tonårsföräldrar och lycka till!

Av Yvonne Söder - 4 april 2009 22:50

Som de flesta vet vid det här laget blir jag alltid nedstämd på våren men nu känner jag livsandarna komma tillbaka. Det är värmen och ljuset som hjälper mig. En annan kul grej var Pia häromdagen. Jag öppnade altandörren och tog fram torkställningen och hängde tvätt ute, då får jag se Pia liksom känna efter på nåt sätt. Hon tog små glädjeskutt i trädgården som om hon ville säga:

- Åh, jag fryser inte! Va mysigt!

Lilla snuttan hon har rusat ut så fort jag öppnat dörren.

Här kommer en bild som kan illustrera mina vårkänslor....


Alltså det känns som jag suttit här sedan november.....och kommer det nån trevlig karl förbi, ehhh verkar inte så, så hakar jag på direkt! *asg*

Av Yvonne Söder - 2 april 2009 20:51

Nu ska jag berätta hur det kan gå till hos mig en helt vanlig morgon.....

05, Pia kräks i sängen, jag somnar om, tänker att det säkert är "tomimagengallakräks".

05:30, Pia tuggar tuggben i sängen, jag somnar om.

07, kissnödig, går upp på toa, under tiden har Pia kissat och bajsat på hallmattan. Bara att plocka upp och torka.

07:05 i sovrummet drar jag upp rullgardinen och ser något i sängen. Folie? Metallbitar? jag lägger det i köket.

07:10 gör i ordning hundarnas mat, sätter på kaffe och gör två mackor. Tittar på nyheterna.

07:45 Ger hundarna mat.

08:00 Kläderna på, med Frida hängandes i strumporna.

08:10 Sätter fötterna i skorna......i den ena har Pia lagt en korv....byter till kängorna.

08:15 Vi går in på stigen till vår promenad. Jag kopplar loss Pia. Hon styr kosan direkt till den uppkräkta hundmaten de hittade tidigare! Jag blir GALEN! det skiter väl hon i....

08:20 kopplar loss Frida. Hon är SÅ duktig! sitter och väntar tills jag säger: VARSÅGOD.

08:45 ringer min mobil och det är en valpköpare som har lite funderingar. Under tiden hittar Elsa kattskit som hon glatt mumsar i sig för matte pratar ju i telefon. AHHRGGG! 

09:10 Kommer vi tillbaka, då kommer det en STOR lös hund bakifrån, jag blir skiträdd! men det var ju bara Jim! När jag kommer till mitt hus säger dottern:

- Jag har hört dig på långt håll! VARFÖR tar du inte med dig en tom sköljmedelsflaska med lite stenar i och kastar när de inte lyder?

Ja, det undrar jag med????????????

När vi kommer in säger dottern att metallbitarna är delar av mina hörlurar jag har HADE till min Mp3-spelare.....


Skulle du köpa en sån här t-shirt till din "vän"? ehhh näe skulle inte tro det! Men lite kul var den.... fniss

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards