Alla inlägg den 14 augusti 2008

Av Yvonne Söder - 14 augusti 2008 22:16

Jag får frågan ibland av hundägare vi möter när jag är ute och går. Det är ju så att jag har mina hundar lösa, tar in dem till min vänstra sida och ber dem att "stanna här"!

Då ropar en del, på långt håll: ÄR DET HANAR?????? och som den obstinata "trimtant" jag är MÅSTE jag bara svara:

-Det spelar ingen roll, de ska inte hälsa ändå!

-Ja, men hon blir så tokig om det är hanar! Är det det? Säger ägaren till den stora hunden som hon inte kan hålla i styr trots "gåfintgrimma" runt nosen.

-Gå förbi Du bara! svarar jag. Och min flickor står så tyst och fint och tittar när den rabiata hunden skäller, klänger på matte och kastar sig mot mina hundar!

Jag ler för mig själv när hon äntligen fått hunden förbi oss, hahaha och hornen växer ut i pannan, jag har tikar! Men hunden var ju bara tokig på hanar????? *asg* gå kurs för bövelen!

Ett annat vanligt förekommande möte är:

-Får de hälsa?

-Nej, de ska inte hälsa! svarar jag.

-Ja, men han behöver socialiseras, kan de inte få hälsa?

-NEEEEJ! (j-a kärring hör du inte vad jag säger?) Nej, de ska inte hälsa!

-Han är lite aggresiv mot andra hundar och behöver träna möten!

Och det ska tränas på mina små gullungar? va f-n tror Du? är du galen? Skämt åsido, jag har klarat mina hundar från att bli påhoppade, anfallna eller dylikt tack vare att jag lyssnar på MIN intuition! om jag ser att matte/husse är osäker eller hunden ifråga slänger sig i kopplet och skäller för att absolut komma åt mina hundar säger jag: NEJ, TACK! träna på nån annan!

En annan vi möter på morgonpromenaden är den lilla matten med den stora blandisen. Hon går in i skogen och tar en rejäl omväg för hon klarar inte av att hålla sin hund! DET TACKAR VI FÖR! Samtidigt som jag tänker: Va, jobbigt det måste vara att hela tiden undvika hundmöten pga att man inte orkar hålla sin hund? Har hon inte hört talas om kontaktövningar? att skapa kontakt med sin hund? för att avleda? Suck!

Jag har fått mycket "skit" för att jag inte låter mina hundar hälsa på allt och alla under det första året!

-Stackars hund den får väl aldrig leka med andra hundar?

-Får Din hund aldrig leka med andra hundar?

Men när vi efter en tid möts och jag har min hund lös utan att den bryr sig om den mötande hunden, och den andra har sin hund i koppel, skällandes och dragandes. *hornen växer! Då behövs inga kommentarer.

Till slut har vi kategorien:

"alltidkoppladeförsäkerhetsskullhundar": stackars hundar! Att aldrig få gå som DE vill, aldrig skita där DE vill, aldrig få pinka på DE fläckar DE anser viktiga, och aldrig få rejsa så där okontrollerat som bara en hund kan göra. GÅ KURS! TA HJÄLP AV DE SOM KAN! Låt hunden få vara hund!

Så här ser det ut där jag bor!


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards