Direktlänk till inlägg 14 augusti 2008

Är det hanar??????

Av Yvonne Söder - 14 augusti 2008 22:16

Jag får frågan ibland av hundägare vi möter när jag är ute och går. Det är ju så att jag har mina hundar lösa, tar in dem till min vänstra sida och ber dem att "stanna här"!

Då ropar en del, på långt håll: ÄR DET HANAR?????? och som den obstinata "trimtant" jag är MÅSTE jag bara svara:

-Det spelar ingen roll, de ska inte hälsa ändå!

-Ja, men hon blir så tokig om det är hanar! Är det det? Säger ägaren till den stora hunden som hon inte kan hålla i styr trots "gåfintgrimma" runt nosen.

-Gå förbi Du bara! svarar jag. Och min flickor står så tyst och fint och tittar när den rabiata hunden skäller, klänger på matte och kastar sig mot mina hundar!

Jag ler för mig själv när hon äntligen fått hunden förbi oss, hahaha och hornen växer ut i pannan, jag har tikar! Men hunden var ju bara tokig på hanar????? *asg* gå kurs för bövelen!

Ett annat vanligt förekommande möte är:

-Får de hälsa?

-Nej, de ska inte hälsa! svarar jag.

-Ja, men han behöver socialiseras, kan de inte få hälsa?

-NEEEEJ! (j-a kärring hör du inte vad jag säger?) Nej, de ska inte hälsa!

-Han är lite aggresiv mot andra hundar och behöver träna möten!

Och det ska tränas på mina små gullungar? va f-n tror Du? är du galen? Skämt åsido, jag har klarat mina hundar från att bli påhoppade, anfallna eller dylikt tack vare att jag lyssnar på MIN intuition! om jag ser att matte/husse är osäker eller hunden ifråga slänger sig i kopplet och skäller för att absolut komma åt mina hundar säger jag: NEJ, TACK! träna på nån annan!

En annan vi möter på morgonpromenaden är den lilla matten med den stora blandisen. Hon går in i skogen och tar en rejäl omväg för hon klarar inte av att hålla sin hund! DET TACKAR VI FÖR! Samtidigt som jag tänker: Va, jobbigt det måste vara att hela tiden undvika hundmöten pga att man inte orkar hålla sin hund? Har hon inte hört talas om kontaktövningar? att skapa kontakt med sin hund? för att avleda? Suck!

Jag har fått mycket "skit" för att jag inte låter mina hundar hälsa på allt och alla under det första året!

-Stackars hund den får väl aldrig leka med andra hundar?

-Får Din hund aldrig leka med andra hundar?

Men när vi efter en tid möts och jag har min hund lös utan att den bryr sig om den mötande hunden, och den andra har sin hund i koppel, skällandes och dragandes. *hornen växer! Då behövs inga kommentarer.

Till slut har vi kategorien:

"alltidkoppladeförsäkerhetsskullhundar": stackars hundar! Att aldrig få gå som DE vill, aldrig skita där DE vill, aldrig få pinka på DE fläckar DE anser viktiga, och aldrig få rejsa så där okontrollerat som bara en hund kan göra. GÅ KURS! TA HJÄLP AV DE SOM KAN! Låt hunden få vara hund!

Så här ser det ut där jag bor!


 
 
Dottern

Dottern

14 augusti 2008 23:13

Hahaha!! Har du också stött på "Omvägeniskogenförjagharingenkollpåminhundkärringen"?
Bor du i lyktan eller? Eftersom det nästan bara är den som är med på bilden *flin*. Du som har så fint hus, varför får vi inte se hela? AHA! Du har inte klippt gräsmattan eller putsat fönstren? Men, mamma? Du har tydligen inte sett mina fönster? Du ligger i lä!!!
Tack för idag! Som vanligt så mysigt när vi gör något.
Älskar dig, världens bästa mamma och mormor som "verkligen gör god välling" (Nathalie uttryckte sig så här om kvällen *skrattar*. "Mormor? Det var VERKLIGEN god välling".) Sötenosen!
I dag satt hon i bilen och viskade innan mormor skulle gå ur "Jag vill följa med dig". När vi försökte få henne att följa med hem till pappa, började hon storgråta. "Jag vill sova hos mormor". Lilla hjärtat! Ja, vem kan säga nej? Inte hennes mamma eller mormor i alla fall. Så går det när man är världens bästa mormor, då får man också ha barnbarnen sovandes hos sig i tid och otid. Vilken OTUR för hennes trötta mamma *himlar med ögonen och ljuger så det står det härliga till*
Sov gott för det kommer jag att göra
Puss och kram från din ohängda dotter
/Malin

http://lillskogen.just.nu

 
Susie

Susie

15 augusti 2008 08:22

Ha, ha, ha!!!!
Vad härligt att höra att det finns fler "surkärringar" söderut...*flin* Jag kände igen mig i hela scenariet, men jag har ju en lös SCHÄFER oxå, gudbevars... så jag slipper många "får-dom-hälsa"-kommentarer från dvärghundsägarna...! Annars är det ganska effektivt att säga att jyckarna har löss eller rävskabb...:))
Då halar dom in kopplet fortare än kvickt he,he. Så hav tröst käre vän, du har en själsfrände i Norrland...!
Trevlig helg! Kram - Susie med flock

http://www.esslex.se

 
Ingen bild

Yvonne

15 augusti 2008 09:03

*asg* den var bra! VI HAR SKABB!!!!!
Den ska jag absolut nyttja mig av.
Tack så mycket!
Och Du Malin, kanske du har den mamma du förtjänar?????

 
Grisfarmarn

Grisfarmarn

16 augusti 2008 18:49

Om grisar inte ska få äta besprutade grönsaker så tror jag att de är ekologiska grisar.Det enda som grisar inte FÅR äta är kött från gris,det är ju kanibalism och då kan de få alla möjliga sjukdomar.Mina grisar får lite allt möjligt men aldrig griskött,helst inte kött över huvudtaget.Men det känns ju som att man kan bestämma det själv,i alla fall om det är hushållsgrisar.//Micke

http://grisfarmarn

 
Ingen bild

Yvonne

16 augusti 2008 19:49

Ja ha du! tänkte inte på det! att de kunde vara ekologiska? Man lär sig nåt nytt varje dag! Bebisen då? när kommer den? :-))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Söder - 12 april 2011 20:53

Är en supersöt lite Dp.valp! Hon är så duktig, går ut och kissar och bajsar.... Så är det snöfritt och inte 25 minusgrader ute.... lättare då! Men...... jag skulle mer än gärna se att hon fick en ny familj att flytta till.... Snart! Som tur är ha...

Av Yvonne Söder - 8 april 2011 22:19


Ja, mina kära vänner...... vad ska jag säga..... Ni som känner mig vet att jag inte alltid är rumsren, precis som mina hundar, men jag bara måste!   Inte var dejtingsidorna som jag trodde i alla fall. Vet egentligen inte vad jag förväntade mig me...

Av Yvonne Söder - 7 april 2011 11:45


Inget jag strävar efter att erfara men nu sitter jag här..... Men en osåld valp! Lite is i magen är bra att ha... jag har laddat med ett helt isberg kan jag säga. Jag VET att man ska räkna med detta men när jag väl sitter här ser jag sommaren med...

Av Yvonne Söder - 21 mars 2011 22:24


Det sköter de själva om de är Dv.pinscher.....   Jag har suttit här på kontoret (valprummet) och ska gå ut i köket och sätta på lite kaffe.... DÄR är ALLA hundarna! Pia, Bodil, Sigge (dv.schnauzer på besök) och valparna!!! Spånskivan som är för d...

Av Yvonne Söder - 10 mars 2011 21:54


och jag tror jag har fått till det? Idag flyttade Prinsessan av Norge "Mimmi" till Sala på prov. Jens har skickat bild och mail där de ligger alla i hans soffa och myser. Han har en Schäfer också. Inte var det nåt problem för Mimmi som är van vid s...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards