Alla inlägg under november 2008

Av Yvonne Söder - 12 november 2008 20:58

Vilken akrobatik den lilla valpen har! hon kan verkligen knyta knut på sig själv. När hon inte får igång Elsa, kan hon köra tokrace med sig själv. I morse vaknade hon 05.30, det var duktigt, jag gick ut med henne, hon kissade och frös så benen skrallade. När vi kom tillbaka till sängen fick hon fullständig fnatt! Hon for under täcket, ända ner till fotändan och tillbaka upp igen. Runt, runt och viftade samtidigt på svansen som en galning. Hahahaha jag skrattade hjärtligt. Och som Susanne på Kennel Jatzers sa: Du kommer att få många glada skratt! Ja, det tvivlar jag inte på. Hon är duktig att kissa ute men bajsar det gör man inne sa hon. Det är så ruskigt väder! *smile*

På eftermiddagen åkte jag och Malin (dottern) till Östhammar. Vi tog Pia med i en liten transportbur som vi ställde mellan mig och barnstolen i bak. Jaha, sa Pia, jag sover väl en stund här då! Jag har köpt mig en ny symaskin och det tog lite tid i affären så Malin gick och hämtade Pia. Vaddå mörkt? Vaddå läskigt ute? Vaddå vaddå? Hon har svansen på ryggen och struttar omkring som om hon aldrig gjort annat.

Tack Jeanett för en underbar hund! Jaja, säger hon säkert, vänta du bara det är bara början än......*skrattar*

Nåja, sa Elsa, hon kan väl sitta där då........

Av Yvonne Söder - 11 november 2008 17:23

Jaha, då var äntligen Pia hemma. Resan hem tillbringade hon liggandes på min nacke! Som en vetekudde! Hon sov nästan hela vägen. När vi kom hem var vi själva, Pia och jag en stund och hon kollade runt i huset. Jag lade den lilla "kissefilten" hon fick med från kenneln i korgen i matrummet (där vi är mest) och hon hoppade i och fick ett frispel! Jiiippiiiiieeee det luktar mamma! Sedan kom Malin, Jon, Nathalie, Jim (bordercollie) och Elsa. Hon tyckte allt Jim var lite läskig, men när han sa: WOFF! till henne för hon var lite närgången svarade hon: wiff! så det så! Hahaha stackars Jim, inte ens en liten pinnevalp lyckas du skrämma? Pia och Nathalie fann varandra och det var två supertrötta flickor som satt i korgen på kvällen. Fortsättning följer!


Av Yvonne Söder - 9 november 2008 15:31

Det känns nästan så! Jag ska ju åka och hämta "Pia"! Det är 3,5 år sedan jag köpte "ny" hund så det känns pirrigt. Jag har gjort i ordning transportburen med mjuk dyna och där ska "kissefilten" från kenneln ligga, och ett litet tuggben. I dag har jag badat och gjort i ordning Elsa så hon är fin på fotografierna tillsammans med nytillskottet. Hoppas att hon tycker det är kul med en ny hund. Det beror lite på hur valpen behandlar henne *ler* för om du kommer här och tror att du kan behandla "surtanten" Elsa hur som helst har du FEL!

Hon är en riktig "morsa" där inga kompromisser gäller:

- Har jag sagt åt dig en gång att inte lägga tassen på ryggen på mig och du gör det igen, då smäller det!

- Försöker du lukta, ja lukta, på min mat från mindre än en meters håll,  då smäller det.

- Om jag ligger i korgen och du vill göra mig sällskap, gäller det att du frågar först, då kanske du får!

- Om jag leker med något så är det MITT! Om du frågar snällt kan jag kanske leka med dig.

Vi har ett och annat att lära oss av sådana tikar, för det gäller att vara konsekvent, och att idka riktig LEDARSKAP, och inte glömma att det är en hund.

Jag hör av mig när hon är hemma och när jag fått lite foton.


Pia i mitten ligger mellan en av Z-syrrorna och mamma!

Av Yvonne Söder - 6 november 2008 18:14

I dag tänkte jag prova hur det kändes att köra bil! Ja, jag vet! Jag ska INTE men jag måste! Jag håller på att kvävas hemma! och idag hade jag ingen som kunde skjutsa! *blinkar* för Ni säger ju så klart: Du kunde bokat om tiden? JAAAAAAA! men jag ville inte! Jag ville testa hur det kändes att köra! Det enda som var jobbigt f.ö var att lägga i backen. Jag hade tid för Mammografi i Uppsala kl 11, och innan jag åkte dit tänkte jag passa på att lämna tillbaka en symaskin i Storvreta som jag lånat. Ibland har man goda intentioner och det hade jag när jag lånade den, sen gick bara tiden och jag har inte ens sytt på den? Jag åker hemifrån kl 10 för då har jag gott om tid! Jo, men visst! det var snorhalt på de ställen på vägen där solen inte hunnit fram. Rätt som det var släppte det bara. Första halkan för mig! Det var bara att ta det lugnt. När jag kommer fram till Storvreta "kastar" jag ur symaskinen ringer på dörrklockan och när min väninna öppnar säger jag bara: tackförlånetjagmåsteåkanu! för jag är ju en sån som ALLTID kommer i tid. Och får sitta och vänta för det mesta.*ler* Nu känner jag mig stressad och kan inte gasa på för det är fläckvis halka. När jag kommer till Akademiska hittar jag ingen parkering utanför Mammografin utan får ställa mig långt (ja, ganska) där ifrån. Halvspringer och kommer in exakt kl 11:06! *puh*

Jag tar en nummerbricka med kl 11 på och sätter mig ner och försöker få tillbaka hjärtat på rätt plats.

- Nummer 7! ropar en sköterska

Det är jag, jag går in.

- Legitimation?

Jag visar den och hon letar och letar och letar..... Du ska vara här den 13:e november! Åhhhh shit shit, jag har noterat fel datum i almanackan. Det är nästa torsdag! Du kan inte "klämma" *ler* in mig när jag ändå är här? Men trodde ni att det gick? näe det vara bara att lomma där ifrån.

Jag hade stämt möte med min bästis på stan efteråt och vi har nu suttit på ett Café i 4 timmar och babblat och skrattat och druckit kaffe! Med sig hade hon "Pinnekläder" som jag får låna av Kennel Hundmando till Pia. De har två pinnar från Kennel Jean Dark som nu är vuxna så därför fick jag låna lite valpkläder......Ja, jag lovar! Det kommer bilder senare....*skrattar*

Kör försiktigt i halkan! Bättre omkörd och bortkommen än omkommen och bortkörd......


Av Yvonne Söder - 3 november 2008 12:04

Ja det var just vad som hände! Jag läste dottern Malins blogg och kom på en ganska dråplig händelse för många många år sedan. Vi bodde då i ett hus utanför Östervåla i Uppland. Maken och jag var osams och jag blev så arg att jag till slut gick ut! Ja, jag tänder också till ganska bra när jag blir arg *smile*. När jag hade gått och "surat" ett tag tittar jag upp på himlen och får för första gången i mitt liv se Norrsken! Ett OTROLIGT SKÅDESPEL! Kom ihåg att vi var två 08-or som följt gröna vågen till landet. Det var det vackraste jag någonsin sett på himlen! Jag glömde totalt bort att vi bråkat och sprang in och hämtade maken! Kom, kom och se! Det slutade med att vi låg på ett hundtäcke på gräsmattan och tittade på detta fantastiska fenomen. Vad vi bråkade om? ja, det visste vi inte ens själva!

Det här är Ellen & Egon!


Av Yvonne Söder - 1 november 2008 13:28

Jo, det är säkert! Jag har klarat mig undan med en lögn! *ler* I fredags var jag hos Arbetsterapeuten med min hand för att få träningsråd. När jag kom in i väntrummet möts jag av den kvinna som skulle göra samma operation efter mig. Ni, vet henne som jag ljög full över att det gått sååååå bra! Hon vänder sig om och ler stort och säger:

- Nä men HEJ! va kul å ses! hur har det gått för dig?

- jo, hmm, ehhh, tack det har gått bra! Du då?

- Jättebra! Det var ju ingenting det där, värre har jag varit med om! säger hon.....

- Jag kände mig lite skyldig när jag sa till dig att det inte gjorde ont, när det hade gjort hur ont som helst... sa jag.

- Nej då! det gjorde ju inte ont alls? Tyckte du det?

- VA??? säger jag och tänker, är det hon som ljuger för mig nu?

- Nej det gick så bra så! jag vill börja jobba!

Oj, va olika vi kan vara! Jag har väl ingen smärttröskel alls jämfört med henne? Men det var ju skönt att höra så hon inte gick på mig och sa:

- Men hörrududu! du kunde förvarnat mig! Va vad det för skitsnack att det inte gjorde ONT??? *smile*

Nu ska jag träna i ytterligare 4 veckor men att belasta handen var inte tillrådligt. Jag frågade lite fint om det var ok att köra bil? Ja, om jag hade automatlåda...och det har jag inte. *morr* Det är bara en sak kvar där jag behöver skjuts och det är när jag ska hämta lilla pinnevalpen, då vill jag definitivt inte åka som jag gjorde i torsdags! Jag hade ingen som kunde skjutsa så jag fick åka kommunalt! Och i det vädret! FY F-N på ren svenska! Jag trodde inte det var sant, det regnade och blåste storm och jag frös när jag kom hem som en blöt hund, på kvällen gick jag och lade mig fullt påklädd. Inte förrän dagen efter hade jag fått tillbaka normal temperatur. Näe det är allt skönt att kunna ta sig dit man vill när man vill.

Två av systrarna, min ligger närmast magen. *ler*

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards